Kalyoncu Vakfı

A.Hisarı Göksu Mah. Sadri Alışık Cad. Süslükız Çıkmazı No:1 Beykoz/İstanbul 0216 462 0 177
YÖNETMELİKLER
KALYONCU VAKFI YÖNETİM VE DENETLEME KURULLARI SEÇİM YÖNETMELİĞİ

BÖLÜM I 
GENEL HÜKÜMLER
AMAÇ VE KAPSAM

MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı KALYONCU VAKFI senedinin "Mütevelli Heyetin Görev ve Yetkileri başlıklı 10.Maddesi gereği, VAKIF Yönetim ve Denetim Kurullarına aday olma, oy kullanma, seçme ve seçilme ve oy sayım sonuç işlemlerine ait usul ve esasları belirler.

MADDE 2- MÜTEVELLİ HEYETİN TEŞEKKÜLÜ

Vakıf mütevelli Heyeti VAKIF senedinin "Mütevelli Heyet" başlıklı 8.Maddesinde belirtilen kişilerden teşekkül eder.

II. BÖLÜM 
SEÇİMLERDE UYULACAK USUL VE ESASLAR

MADDE 3- ADAYLIK BAŞVURUSU

Vakıf Yönetim ve Denetleme Kurulları Asil ve Yedek üyeliklerine adaylık için yapılacak başvurular Mütevelli Heyet Toplantısında Divan Başkanlığına yapılır .(Ek:örnek 1) ve (Ek:örnek 2) 
Mütevelli Heyeti dışından gösterilecek adaylıklarda Yönetim Kurulu karan ve/veya Mütevelli Heyetin 1/10 unun ortak imzalı başvurusu aranır. 
(Ek: Örnek 3) ve (Ek: Örnek 4) 
Divan Başkanının Gündemin görüşülmesi esnasında belirlenen ve duyurulan süre boyunca Divan Katiplerinden biri tarafından yürütülen adaylık başvuruları için adaylara alındı belgesi verilir. (Ek:Örnek5);(Ek:Örnek 6),(Ek:Örnek 7) ve (Ek; Örnek 8}

MADDE 4- OY PUSULALARININ DÜZENLENMESİ

Adaylık başvurularının alınmasından sonra Divan Başkanlığınca Alfabetik Ad Soyad ve T.C Kimlik numarasına göre düzenlenen mühürlenen (Ek:Örnek 9) yeterli sayıdaki oy pusulaları ve zarflar Sandık Başkanına teslim edilir.

MADDE 5- SAMDIK KURULUNUN OLUŞTURULMASI

Mütevelli Heyet toplantısında yapılacak seçimlerde görevlendirilmek üzere Divan Başkanınca Aday olmayan Mütevelli Heyet Üyeleri arasından bir (1) Sandık Kurulu Başkanı ve İki (2) Sandık Kurulu üyesi ile oy tasnif ve sonuç tutanak tanzimine yardıma olmak (bere iki (2) kâtip görevlendirilir,

MADDE 6- OY KULLANMA VE ESASLARI

Oylar serbest eşit ve gizli oy esasına göre nüfus hüviyet cüzdanı ile Yönetim Kurulunca hazırlanmış Mütevelli Heyet Listesi imza edilmek ve mühürlü birleşik (çarşaf) oy pusulasında tercih edilen aday yada adayların isimleri hizasında bulunan kareye veya parantezin içine çarpı (x) işareti konularak kullanılır. Seçilecek kişi sayısının üstünde işaret tespiti yapılan oy pusulası (kullanılan bölüm itibarıyla) iptal edilir,

MADDE 7- OY SAYIMI TASNİFİ VE TUTANAĞA BAĞLANMA ESASLARI

Oy kullanılmaya başlanıldığı andan başlamak üzere en çok bir saat içinde oy kullanma işlemi bitirilir. Ancak bir saatin sonunda oy kullanmak için sırada yerini almış olanlar son kişiye kadar Sandık Kurulu Başkanı tarafından tespit edilerek bu kişilerin oy kullanması sağlanır.Sandık Kurulu Başkanı tarafından başka oy kullanacak kişi olmadığı tespiti yapıldıktan sonra oy tasnif işlemleri başlatılır.
a)Adaylar aldıkları oy sırasına göre seçim sonuç tutanağına kaydedilir.(Ek:Ömek 10) b)Oyların eşitliği halinde sıralama kadın aday lehine belirlenir. 
c)Hemcinsler arasındaki eşitlik yaşça küçük olan lehine belirlenir. 
d)Yönetim Kurulu Asıl listesi sıra ile 1.2.3.4.5.6.7.8. 9.sıradan seçilenlerden oluşturulur.Yönetim Kurulu Yedek Listesi sıra ile 10,11,12.13.14.15.16.17.18. sıradan seçilenlerden oluşturulur..
e)Denetleme Kurulu Asıl üstesi sıra ile 1.2, 3. Sıradan seçilenlerden oluşturulur. Denetleme Kurulu Yedek listesi sıra ile 4.5,6. sıradan seçilenlerden oluşturulur,
f)Seçim Sonuç Tutanağı sandık kurulu başkan ve üyeleri tarafından imzalanarak iki sureti Divan Kurulu Başkanına verilir ve hazırda bulunanlara duyurulur. Seçimlerde kullanılan oylar ve belgeler tutanağın bir sureti ile birlikte Sandık Kurulu Başkanınca 1 (bir) ay muhafaza edilerek bilahare yeni VAKIF YÖNETİM KURULU na teslim edilir,

MADDE 8 - OY SAYIM SONUÇLARINA İTİRAZ

Seçim sonuçlarına itiraz iki (2) gün içinde Sandık Kurulu Başkanına yapılır.Bir gün içinde karara bağlanarak itiraz sahibine bilgi verilir.

MADDE 9- YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI ASİL ÜYELERİNİN
BELİRLENMESİ

Vakıf Yönetim ve Denetim Kurulları; Mütevelli Heyeti dışından seçilen adayların toplam sayısı Yönetim Kurulu için dört (4) asili geçemez. (VAKIF Senedi Madde 12) Denetleme Kurulu, Mütevelli Heyeti dışından seçilen adayların toplam sayısı bir (1) asili geçemez. (VAKİF Senedi Madde 15)

III.BÖLÜM

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ VE YÜRÜTME USUL VE ESASLARI
MADDE 10- YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ

Bu yönetmelikte yasal zorunluluklar yetkili makamların isteği ve benzeri hallerde değişiklik yapma yetkisi VAKIF Yönetim Kuruluna aittir. Yukarıdaki nedenlerle yapılan değişiklikler yapılacak ilk Mütevelli Heyet Toplantısında Mütevelli Heyetin bilgi ve onayına sunulur,

MADDE 11-YÜRÜRLÜLÜK

KALYONCU VAKFI SEÇÎM YÖNETMELİĞİ 15.01.2012 tarihinde yapılan Mütevelli Heyet Toplantısında kabul edilerek aynı toplantıda yürürlüğe girmiştir.

MADDE 12-YÜRÜTME

Bu Yönetmelik Hükümlerini MÜTEVELLİ HEYET TOPLANTISI DİVAN BAŞKANLIĞI yürütür.
 

 

KALYONCU VAKFI
MALÎ YÖNETMELİĞİ

BÖLÜM 1 
GENEL HÜKÜMLER
AMAÇ VE KAPSAM
MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı KALYONCU VAKFI nın MALİ işlemlerinin yürütülme esaslarını belirlemektir.
TANIMLAR:
MADDE 2 - Bundan sonraki maddelerde geçen;
VAKİF; KALYONCU VAKFI’nı 
MÜDÜR: KALYONCU VAKFI müdürünü
PERSONEL; KALYONCU VAKFI ile İşletmelerinde çalışanları ifade eder,
HESAP PLANI:
MADDE 3- Bu yönetmelikle belirlenen işlemlerin muhasebe kayıtları Vakıflar Genel Müdürlüğünce Türk Medeni Kanunu Hükümlerine göre kurulan Vakıflara gönderilen hesap planına uygun olarak yapılır.
İTA AMİRİ:
MADDE 4- KALYONCU VAKFI nın hizmet ve yönetimine ait harcamaların geçici veya kesin biçimde ödemeleri hakkında ilgili servislere emir veya izin verenlere "İta Amiri" denir. KALYONCU VAKFI giderlerinin ita amiri Yönetim Kurulu Başkanıdır,Yönetim Kurulu Başkanı bu yetkisini hizmetin gereğine göre Muhasip Üyeye, Muhasip Üye Vakıf Müdürüne ,, Vakıf Müdürü de İşletme ve Şube Müdürlerine devredebilir.
Kendilerine İta Amirliği görevi verilenler ile İta Amirliği yetkisi devredilenler bu görevlerinin ifası ile yetkinin kullanılmasına ilişkin işlemlerden şahsen sorumludurlar,
VAKİF MÜDÜRÜ;
MADDE 5- KALYONCU VAKFI Müdürü KALYONCU VAKFI nın kasa ve banka işlemlerinin takibi gelirlerinin tahsili, giderlerinin hak sahibine ödenmesi ve teslimi île ilgili bu işlemlerin yürütülmesi konularında gerekli tedbirlerin zamanında alınmasıyla, Yönetim ve Yönetim Kurulu Başkanınca kendisine verilmiş bulunan yetkileri aşanları ise ilgililere hatırlatmakla yükümlü olup tedbirlerin zamanında alınmaması nedeniyle KALYONCU VAKFI nın uğradığı zararlardan kusurları oranında şahsen sorumludur,
KALYONCU VAKFI Müdürü muhasebe işlemlerini mevzuata uygun yürütülmesinden sorumludur,
İdari, mali ve muhasebe işlemleri kayıtlarının, muhasebe kayıtlarının ve bu kayıtlar sonunda hazırlanacak mali raporların beyannamelerin ve diğer belgelerin zamanında hazırlanmasından sorumludur. Bu sorumluluk alt kademedeki ilgili personelin müteselsil sorumluluğunu kaldırmaz.
Müdür bütün birimlerin bu yönetmelik ve diğer yönetmeliklerde belirtilen esaslar dahilindeçalışmasını denetlemek yetkisine sahiptir.
MADDE 6- KALYONCU VAKFI parasının giderlerinin ve kıymetlerinin tahsili ve/veya harcanması kendisine yetki verilmemiş hiçbir kimse tarafından yapılamaz.
MADDE 7- Her ne şekilde olursa olsun görevlerinden ayrılan personel üzerinde, KALYONCU VAKFI na ait nakdi ve ayni hiçbir kıymet; bırakılamaz. İlgililer bunları görevlerinden ayrılmadan önce sorumlulara iadeye, sorumlularda bunları izlemeye ve istemeye mecburdurlar.


ÖDEMELER;
MADDE 8- KALYONCU VAKFI nın her türlü harcamalarına ilişkin belgelerin gerekli yerlere ödenebilmesi için harcama belgelerinin İta amin veya İta amirince yetkilendirilmiş bir personel tarafından onaylanması gereklidir.
KASA İŞLEMLERÎ;
MADDE 9- Tahsilat ve ödemeler banka vasıtasıyla yapılır. İstetmelerde kasa zorunlu olup bu konuda yetişmiş elemanlar çalıştırılır. Yapılan işlemlerden kasiyerle beraber İşletme Müdürü sorumludur.
Kasa defterinin yazılması yazar kasaların çalışması bunlarla ilgili tedbirlerin alınması vergi mevzuatı çerçevesinde kasiyerin ve İşletme Müdürünün sorumluluğundadır.
PARA MUHAFAZASI;
MADDE 10- KALYONCU VAKFI ve işletmelerinin kasalarında bulunan paralar her gün mesai sonunda Kasa Mutabakatı (Z Raporu) sağlandıktan sonra bankaya yatırılır. Kasa defterinin tutulmasında ve mutabakatın sağlanmasında İşletme Müdürü ve ilgili kasiyer müştereken sorumludur. İşin gereğine göre kasada ne kadar para bulundurulması gerektiği Yönetim Kurulunca belirlenir,

MADDE 11- Her ne şekilde olursa olsun kasada şahıslara ait para saklanamaz, şifahi emirle para tahsili ve ödemesi yapılamaz.
ÖDEME VE TAHSİL İŞLEMLERİ:
MADDE 12- KALYONCU VAKFI kasasından yapılacak ödemeler ita amiri veya ita amirince yetkili kılınan personel tarafından onaylanan usulüne uygun harcama belgelerine dayanılarak yapılır ve bu belgeler kasa ödeme fişine eklenir.
Tahsilat ise usulüne uygun olarak düzenlenmiş bulunan tahsilat makbuzlarına dayanılarak yapılır ve makbuz kasa tahsil fişine eklenir.
BÖLÜM II 
AVANS İŞLEMLERİ
AVANS ÇEŞİTLERİ:
MADDE 13- KALYONCU VAKFI personelinin şahsi ihtiyaçlarını karşılamak için KALYONCU VAKFI ndan talep ettikleri avanslar ile VAKFA ait iş ve seyahatler nedeniyle personel ve görevlilere verilecek avansların verilme şekli ve şartlan ile geri ödeme usulleri bu bölümde belirlenmiştir,
PERSONEL AVANSLARI:
MADDİ 14- Personele aşağıdaki şartlarda ihtiyaç avansı verilir.
İhtiyaç Avansı: Personelin olağan üstü durumlarda ortaya çıkan ihtiyaçlarının karşılanması için ilgilinin yazılı talebine göre verilen avanstır.Avans iki aylık net ücret tutarında Vakıf Müdürünün onayı ile verilir.Verilen avanslar 4 (dört) eşit taksitte tahsil edilir.

İŞ AVANSI:
MADDE 15- Demirbaş eşya kırtasiye yakıt yedek parça inşaat malzemeleri gibi madde ve malzemelerin satın alınabilmesi, nakliye, hamaliye, icra, noter, onarım ve iaşe giderlerinin yerinde ödenebilmesi için görevlendirilecek personele ilgili birim amirinin belirleyeceği miktarda iş avansı Müdürün onayı ile verilir.
İş avansları alındıkları işler için kullanılır,
İŞ AVANSLARININ KAPATILMASI:
MADDE 16- İş avansı alanlar işle ilgili olarak yaptıkları harcamalara ait belgeleri işin bittiği tarihten itibaren en geç 5 {beş} iş günü içerisinde muhasebeye verirler.
Muhasebe, harcama belgelerini Vergi kanunlarına uygun olup olmadığı bakımından inceler ve usule uygun belgelere dayanan harcamaların ita amirince onaylanmasına müteakip mahsup işlemi yapılır.
İzin geçici görev veya diğer nedenlerle bir süre için görev yerlerinden ayrılanlar aldıkları avansları kapatmak zorundadırlar.

YOLLUK AVANSI;
MADDE 17- Görevli olarak yapılacak sürekli veya geçici seyahatlerde doldurulacak seyahat görev belgesinde seyahat için gerekli avans miktarı da belirtilir. Belirtilen avans ita Amiri ve Müdürün onayı ile ilgiliye ödenir.

YOLLUK, AVANSLARININ KAPATILMASI: 
MADDE 18".
a)Yolluk avansı alanlar İdari ve şahsi nedenlerle 3 (üç) gün içinde görev yerlerine hareket
etmedikleri takdirde aldıkları avansları iade etmek zorundadırlar.
b)Görevle bir yere gönderilenler asıl görev yerlerine dönüş tarihinden itibaren 5 (beş) gün
içerisinde iş seyahat beyannameleri ekinde; Seyahat Görev Belgesi, yollukla ilgili biletler ve varsa
fatura ve makbuzları fiili masrafa (beyana) tabî olanlar ise Seyahat Görev Belgeleri ekinde yapılan
seyahatle ilgili tüm harcama belgelerini imzalayarak Muhasebeye vermek zorundadırlar.
Muhasebeye verilen belgeler en çok 3 (üç) gün içinde incelenerek beyanın doğru ve belgelerin
usulüne uygun olduğu anlaşılırsa avans vermeye yetkili amirlerin onayı ile mahsubu yapılarak aldığı
avansa göre oluşan fark ilgiliye ödenir veya ilgiliden tahsil edilir.
MADDE 19- Gerek iş ve gerekse yolluk avanslarınıönceki maddelerde belirtilen süreler1 içinde kapatmayan personel ve görevlilerin uhdelerinde bulunan avansların tamamı bu sürelerin dolmasını takip eden tarihten sonraki i!k aylık ücretlerinden personelin izni olup olmadığına bakılmaksızın kesilir.
BÖLÜM III 
BANKA VE ÇEK İŞLEMLERİ
BANKA İŞLEMLERİ;
MADDE 20- Bankalara KALYONCU VAKFI adına açtırılan vadeli vadesiz tun- hesaplar karşılığında bankalarca verilmiş bulunan hesap cüzdanlarına hesapta meydana gelen hareketler zamanında kaydettirilir.
Her ay sonu hesap cüzdanındaki kaydi bakiyelerin bankadaki kayıtlarla mutabakatı sağlanacaktır.
Her ay sonu bankalardan her hesap için ayrı ayrıekstre alınarak banka cüzdanı ve yardımcı defter kayıtları ile ekstreler arasında mutabakat ertesi ayın 10. Gününe kadar tahsis edilir,
MADDE 2İ- KALYONCU VAKFI na ait paraların bankalarda KALYONCU VAKFI adına açılacak hesaplarda takip edilmesi şarttır. KALYONCU VÂKFI parası bankalara şahıs adına yatırılamaz,
Üye aidatları, işletme, acente ve matbu evrakları ayrı hesaplarda takip edilir, işletmelerdeki kasa Ümit fazlası bankalara yatırılmak üzere kasadan çıkışı yapılan paraların KALYONCU VAKFI nın banka hesaplarından birine aynı gün yatırılması gereklidir.
MADDE 22- KALYONCU VAKFI banka hesaplarından para çekmek için kullanılan belgelerin (ödeme emri, transfer emri, çek v.s gibi) çift imzalı olmasışarttır. Bu imzaların ikisinin de birinci derece veya birinin birinci diğerinin ikinci derece imza yetkisine sahip kişilere ait olması gerekir. Banka işlemleri ile ilgili muhasebe kayıtlarının tesisi için bu tür belgelerin öncelikle muhasebeye verilmesi gereklidir.
ÇEK İŞLEMLERİ:
MADDE 23- KALYONCU VAKFİ tarafından düzenlenen çekler çift imzalı olacaktır. Bu imzaların
ikisinin de birinci derece veya birinin birinci diğerinin ikinci derece imza yetkisine sahip kişilere ait
olması gerekir.
KALYONCU VAKFI tarafından keşide edilen çeklerin ilgili şahsın namına ve/veya emrine düzenlenmesi
esas olup zorunluluk olmadıkça hamiline çek keşide edilemez.
MADDE 24- KALYONCU VAKFI tarafından kullanılmakta olan çek karnelerinin muhafazasından Vakıf Müdürü ve İşletme Müdürü birlikte sorumludurlar.
Kullanılmış çek karnelerine ait dip koçanlar ilgili bankalarca istenmediği takdirde arşivde muhafaza edilir.
MADDE 25- Çeklere ait muhasebe kayıtlarında çekin ait olduğu banka seri numarası, tarih, tutar, keşide eden ya da son ciranta (alınan çeklerde) kime verildiği (verilen çeklerde) açıkça belirtilecektir. 
SEYAHAT GÖREV BELGESİ;
MADDE 26- Geçici bir görevle seyahate çıkacak personel için 2 nüsha seyahat görev belgesi düzenlenir. Bir nüshası muhasebede kalır, bir nüshası seyahat edecek personele verilir. Bu belgede personelin; seyahat amacı, gidilecek yer, görev süresi, hangi araçla yolculuk edeceği belirtilir.
SEYAHAT SÜRESİNİN HESAPLANMASI:
MADDE 27- Geçici görev ve benzeri hallerde görevlinin hareket saatinden ikametgahına veya iş yerine dönüş saatine kadar geçen 24 saat bir yolculuk günü sayılır.
Bir günden az süren geçici görev yolluklarında seyahat eden personele,
4 saatlik görev seyahatlerinde günlük harcırahın 1/3 ü (4 saatten az seyahatler için ödenmez)
4 saatten fazla 7 saatten az seyahatlerinde günlük harcırahların 2/3 ü
7 saatten (7 saat dahil) fazla 24 saate kadar olan seyahatlerinde günlük harcırahların tamamı ödenir.
24 saatten fazla süren geçici görev seyahatleri tam gün sayılır.
Seyahat ücretleri her yıl unvanlara göre Yönetim Kururlunca belirlenir,
YOLLUĞUN ÖDENMESİ:
MADDE 28- Yolluğun peşin olarak ödenmesi esastır. Yolluk verilmesi ve avansların mahsubu işlerinde aksi sabit oluncaya kadar personelin beyanı kabul edilir.
ÇEŞİTLİ HÜKÜMLER
GERÇEK DIŞI BEYANNAME VERENLER:
MADDE 29- Bu yönetmeliğe göre gerçekleştirilecek yollukların miktarlarını arttıracak şekilde kasten gerçek dışı beyanname verenler hakkında yasal işlem yapılır. Aldıkları fazda yolluklar kendilerinden tahsil olunur.

DİĞER HUSUSLAR;
MADDE 30- Bu yönetmelik maddelerindeki hükümler uyarınca kendilerine yetki ve sorumluluk verilen görevliler Yönetmelik hükümlerine aykırı olarak veya Yönetmelik Hükümleri dışında yapacaklar! işlemlerden dolayı KALYONCU VAKFI nın menfaatlerine zarar vermeleri halinde verdikleri bu zararlardan şahsen sorumludurlar.
YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ:
MADDE 31- Bu yönetmelikte değişiklik yapma yetkisi KALYONCU VAKFI YÖNETİM KURULU na aittir, Yapılan değişiklikler yapılacak ilk mütevelli toplantısında bilgi ve onaya sunulur,
YÜRÜRLÜLÜK:
HADDE 32- KALYONCU VAKFI Muhasebe Yönetmeliği 15.01.2012 tarihinde yapılan Mütevelli Heyet Toplantısında kabul edilerek aynı gün yürürlüğe girmiştir.
YÜRÜTME:
MADDE 33- Bu Yönetmelik hükümlerini VAKIF YÖNETİM KURULU yürütür.

 

KALYONCU VAKFI YÖNETİM VE
DENETİM KURULLARI İLE DANIŞMA MECLİSİ
YÖNETMELİĞİ
Madde 1- AMAÇ
Bu yönetmelik KALYONCU VAKFI senedinin ilgili maddelerinde belirtilen Vakıf Yönetim ve Denetleme Kurulları ile Vakfın Faaliyetleri başlıklı maddesinin hayata geçirilmesini sağlayacak DANIŞMA MECLÎSİçalışma usu! ve esaslarını belirler.

Madde 2- YÖNETİM KURULU

Vakıf Yönetim Kurulu: Mütevelli Heyet Toplantısında Vakıf Seçim Yönetmeliğine uygun olarak seçilenlerden Vakıf senedinin Yönetim Kurulu başlıklı 12. Maddesine göre oluşturulur. Vakıf Yönetim Kurulu Vakıf Senedinin Yönetim Kurulu Görev, Yetki ve Sorumlulukları başlıklı Madde 13 ile Vakfın temsili başlıklı Madde 14 ve diğer maddelerine uygun olarak çalışmalarını yürütür. 
Vakıf Yönetim Kurulu Kararlarının oluşturulmasında bu yönetmelikte tanımı ve görevlendirilmesi yapılan Danışma Meclisinin sunduğu görüş, öneri ve projelerde dikkate alınır.

Madde 3- DENETİM KURULU
Vakıf Denetim Kurulu; Mütevelli Heyet Toplantısında Vakıf Seçim Yönetmeliğine uygun olarak seçilenlerden Vakıf Senedinin Denetim Kurulu başlıklı 15, Maddesine göre oluşturulur ve çalışmalarını yürütür.
Madde 4- DANIŞMA MECLİSİ
a)Tanımı: Vakıf Senedi gereği yapılacak faaliyetler için VAKFIN mevcut organlarına yardımcı olmak amacıyla her biri kendi alanında görüş, öneri ve proje üreterek aldığı sonuçlan Yönetim Kuruluna sunmak üzere; Yönetim Kurulunca Mütevelli Heyet Üyeleri ve gerekli görülen diğer kişilerden oluşan bir Danışma Meclisi oluşturabilir,
b) Danışma Meclisi Çalışma Alanları:
DANIŞMA MECLİSİ Kalyoncu Vakfı Senedi madde 3 de belirtilen Vakfın Gayesi ve Madde 4 de belirtilen Vakfın Faaliyetleri kapsamını dikkate alarak çalışmalarını yürütür. Madde 
5- DANIŞMA MECLÎSİÇALIŞMA USUL VE ESASLARI
a)Danışma Meclisi oluşturulduktan sonra 15 gün içerisinde ilk toplantısını yapar.
b)Danışma Meclisi belirlediği alanlarda Yönetim Kurulu Onayını alarak ait çalışma grupları oluşturur (hiyerarşik bir yapılanma oluşturmadan) özgün bilimsel çalışmalar yapmakla yükümlüdür,
c)Danışma Meclisi çalışmalarını düzenli yürütebilmek amacıyla kendi içerisinde sözcü ve sekretarya oluşturabilir.
d)Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı ve/ veya Yönetim kurulu üyelerinden görevlendirilenler Danışma Meclisi çalışmalarına katılabilir.
e)Çalışma alanları için oluşturulan alt çalışma grupları sunacakları her bir önerileri raporhaline getirerek Vakıf Yönetim Kuruluna yazılı olarak iletirler.
Madde 6- YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ
Bu yönetmelikte değişiklik yapma yetkisi Vakıf Yönetim Kuruluna aittir. Yapıları değişiklikler yapılacak ilk Mütevelli Heyet toplantısında bilgi ve onaya sunulur.
Madde 7- YÜRÜRLÜK
Kalyoncu Vakfı Yönetim ve Denetim Kurulları ile Danışma Meclisi Çalışma Yönetmeliği;15.01 2012 Tarihinde yapılan Mütevelli Heyet Toplantısında kabul edilerek ayrı gün yürürlüğe girmiştir.
Madde 8- YÜRÜTME
Bu yönetmelik hükümlerini KALYONCU VAKFI Yönetim Kurulu yürütür.

 

KALYONCU VAKFI 
YÜKSEK ÖĞRENİM BURS YÖNETMELİĞİ
BÖLÜM I
GENEL HÜKÜMLER
AMAÇ
MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı KALYONCU VAKFI Yönetim Kurulu gözetim ve denetiminde kurulacak Gençlik ve Burs Danışma Meclisi tarafından 26 yaşını geçmemiş yüksek öğrenim öğrencilerine burs verilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
KAPSAM MADDE 2-
Bu yönetmelik KALYONCU VAKFI tarafından belirlenen öğrencilere hangi koşullarda burs verileceği ile bunların kesilmesi ve gereği durumunda tahsiline ilişkin nak ve yükümlülükleri kapsar,
DAYANAK
MADDE 3- Bu yönetmelik KALYONCU VAKFI Senedinin 4. ve 13. maddesine dayana-
rak hazırlanmıştır,[ Mali gücü oranında yıllık bütçesinde (yardım fonu) adında bir fon oluşturularak her yıl yeniden belirlenen bilim dallarında yüksek öğrenime devam edenlere yönetim kurulunun tespit edeceği yardımları yapar.]
TANIMLAR
MADDE 4- Bu Yönetmelikte geçen ;
Vakıf: Kalyoncu Vakfını,
Vakıf Mensubu: Kalyoncu Vakfı Kurucuları ve Kalyoncu Vakfı Üyeleri
Yönetim Kurulu: Kalyoncu Vakfı Yönetim Kurulunu,
Burs Danışma Meclisi: Kalyoncu Vakfı Gençlik ve Burs Danışma Meclisini,
Sekreterlik: Kalyoncu Vakfı sekreterliğini,
Öğretim kurumu; öğrencinin öğrenim gördüğü Yüksek öğretim kurumunu,
Öğrenci: Yurt: içinde öğrenim gören yüksek öğrenim öğrencisini,
Burs: Bu yönetmelik hükümlerine göre, öğrenciye karşılıksız verilen parayı,
Başarı (yeterlilik): Öğrencinin burs isteğinde bulunduğu tarihte yüksek öğretim
kurumuna girişte aldığı puan ve puan türünü, ara sınıfta ise yıl sonu başarı
durumunu burs aldığı süre içerisinde ise öğretim kurumlarının kendi mevzuatları
gereği belirledikleri başarı durumunu,
Burs Tahsis Kontenjanı: Her yıl burs verilecek öğrenci sayısını,
Burs Tahsis Listesi: Burs Danışma Meclisi nin hazırlamış olduğu burs verilmesi
uygun görülen öğrenci listesini,
Gereksinim: Öğrenci ve ailesinin sosyal ve ekonomik durumunu
Ek Süre: Öğrencinin öğretim kurumuna giriş yılı itibarıyla normal öğrenim süresini
aşan süreyi,
Ek Dil: Önceki öğrenimde öğrenim alınan yabancı dilden farklı bir yabancı dili,
Normal Öğrenim Süresi: Öğrencinin öğrenim gördüğü öğretim kurumunun ek dil
hazırlık sınıfı dahil öğrenim süresini ara sınıf öğrencilerinin ise Öğretim kurumuna
giriş tarihi itibariyle kalan öğrenim süresini,
Öğretim Yılı: 1 Ekim Tarihi ile müteakip yılın 30 eylül tarihine kadar olan süreyi
ifade eder,

II. BOLUM
BURS TAHSİS KONTENJANI 
BURS MİKTARI VE ÖDEME ZAMANLARI
MADDE 5- Vakıf Bütçesi dikkate alınarak burs verilecek yüksek öğrenim alanlarını öğrenci sayısını aylık burs miktarını ve ödeme zamanlarını belirlemeye Yönetim Kurulu yetkilidir.
a) Yönetim Kurulu Burs Danışma Meclisine burs verilecek başlangıç sınıfı öğrenci sayısı ile
burs verilecek ara sınıf öğrenci sayısını içeren yıllık Burs Tahsis Kontenjanını bildirir,
b) Burs Danışma Meclisi kendisine ayrılan sayıda burs verilmesini uygun buldukları
öğrencileri, Yönetim Kurulunca belirlenecek aylık taban ve tavan burs miktarı içerisinde
kalmak ve yıllık burs tutarını aşmamak koşuluyla belirleyerek her yıl en geç Ekim ayı
sonuna kadar Yönetim Kuruluna bildirir.
c) Burs tahsis listesi yönetim Kurulunun onayından sonra yürürlüğe gire",
III. BÖLÜM
BURS VERİLEBİLECEK ÖĞRENCİLER

MADDE 6- Bu Yönetmeliğin 5. maddesinde belirtilen alanlar içerisinde olmak kaydıyla öncelik KALYONCU VAKFI mensuplarına ayrılır;
a) Lisans
b) İki yıllık okullardan mezun olup dört yıllık okulların üçüncü sınıfına ara vermeden
intibakı yapılanlar (İntibak programı Hariç)
c) Yüksek Lisans (Ek Dil hazırlık sınıfı dahil)
d) İkinci öğretimde okuyan öğrenciler,
IV, BÖLÜM
BURS VERİLEMEYECEK ÖĞRENCİLER MADDE 7-
a) Yönetmeliğinde başka bir kurumdan burs alınmasını yasaklayan hüküm bulunan
kurum ve kuruluşlardan burs almakta olan öğrenciler,
b) Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle
sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
c) Burs isteğinde bulunduğu tarihte okula giriş tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan
öğrenciler,
d) Yabancı uyruklu öğrenciler,
e) Bîr Yüksek öğretim kurumundan mezun olup aynı düzeyde ikinci kez okuyan
öğrenciler,
f) Polis Akademisi öğrencileri ile Askeri okul öğrencileri,
g) VAKIF üniversitelerinde BURS suz okuyan öğrenciler,
h) Gerçeğe aykırı beyanda olan bulunan öğrenciler,
î) Bu yönetmelik hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler,
V. BÖLÜM
BURS TAHSİS İŞLEMLERİ
MADDE 8- Burs almak isteyen öğrenciler Burs Danışma Meclisi tarafından belirlenen usul ve esaslara göre başvuruda bulunurlar,
MADDE 9- Öğrencinin Vakfa başvurusundan sonra beyanında meydana gelen değişiklikleri o öğretim yılına ait tahsis sonuçları açıklanıncaya kadar Sekreterliğe yazılı olarak bildirmesi ve belgelendirmesi halinde bu durumu dikkate alınır,
MADDE 10- Vakfa burs almak için başvuruda bulunan Öğrenci kendisinden istenilen belgeleri beyanına uygun olarak süresi içerisinde Sekreterliğe vermekle yükümlüdür,
MADDE 11- Öğrencilerden alınan belgeler Burs Danışma Meclisi tarafından belirlenen esaslara göre incelenerek uygun bulunanlar işleme konulur,
MADDE 12- VAKIF ca Burs verilecek öğrenciler Yönetim Kurulunca belirlenen kıstaslara göre değerlendirilir.

MADDE 13- Burs tahsisi yapılan öğrenci Burs danışma Meclisi tarafından hazırlanan taahhütnameyi imzalayarak sekreterliğe vermekle yükümlüdür.
MADDE 14- Burs isteği yerine getirilmeyen öğrenci hak kazanan öğrencilerin üstesinin VAKIF ça ilan edildiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde durumunun yeniden incelenmesini isteyebilir,
MADDE 15- Burs almaya hak kazanan her öğrenci için bir dosya açılır ve burs numarası verilir.
MADDE 16- VAKIF gerekli gördüğü takdirde burs alan öğrencilerin belge ve durumlarını araştırabilir. Araştırma sonucunda öğrencinin belgelerinde ve durumunda gerçeğe aykırı bir husus tespit edildiğinde bursu kesilir.
VI. BÖLÜM
BURS VERİLME SÜRESİ
BAŞARI DURUMU
MADDE 17- Öğrenciye öğrencilik halinin devam etmesi ve burs almasına engel bir durumun olmaması koşuluyla hak kazanma ile beraber 10 ay boyunca burs verilir. Öğrencinin bursu sonraki öğrenim döneminde yeni burs tahsisatı Yönetim Kurulunca aynı yüksek öğrenim alanına yapılması koşuluyla öğrenim gördüğü öğretim kurumunun norma! öğrenim süresi kadar devam eder.
MADDE 18- Vakıf tan burs alan öğrenciler Öğretim Kurumlarından alacakları başarı durum belgelerini her yıl ekim ayı sonuna kadar Sekreterliğe vermekle yükümlüdürler. Belgeleri bu tarihe kadar tamamlanamayan öğrenciler için Yönetim Kurulunun karar verdiği alan ve fonlar açılmadan yeniden değerlendirme yapılabilir.
MADDE 19- öğretim kurumundan ayrılıp başka bir öğretim kurumuna kaydolan öğrencilerin önceki öğretim kurumunda başarılı olmaları kaydı ile burslarının ödenmesine devam edilir.
MADDE 20 ~ öğrenciye; Öğretim kurumlarının diğer kamu kurum ve kuruluşlarının veya VAKFIN işlemlerinden dolayı süresi içerisinde ödenemeyen burs geriye dönük olarak ödenir.
VII. BÖLÜM
BURS KESİLME DURUMLARİ
MADDE 21- Öğretim kurumunca başarısız oldukları bildirilen öğrencilerin bursu kesilir.
MADDE 22- Burs almakta olan öğrenci öğretim kurumundan ayrıldığında bursu kesilir. Öğretim kurumundan en az bir yan yıl izin alan veya kayıt donduran öğrencinin bursu izin aldığı yada kaydını dondurduğu tarihten itibaren kesilir. Öğrencinin yeniden öğrenime başladığını belgelendirmesi halinde bursun ödenmesine devam edilir.
MADDE 23- Çeşitli nedenlerle en az bir yarı yıl ve daha fazla süre île öğretime kapan tutulan öğretim kurumlarındaki öğrencilerin bursları kapatılan süre kadar kesilir,Öğretim kurumunun yeniden öğrenime açılması durumunda bursların ödenmesine devam edilir.
MADDE 24- Burs almaktan vazgeçen öğrencinin bursu vazgeçtiği tarihten itibaren kesilir aynı yıl burs hakkı tanınamaz.
MADDE 25- Herhangi bir yüz kızartıcı suçtan dolayı haklarında altı ay ve daha fazla hapis ağır hapis cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyeti bulunanların (cezası tecil edilenler hariç) bursları kesilir. Bir daha burs verilmez.
MADDE 26- Üzerinde veya kendi kullanımına bırakılmış yerlerde ateşli silah, patlayıcı madde, bıçak v.d her türlü kesici delici yakıcı boğucu ezici parçalayıcı eza ve cefa verici olarak, salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikte yapılmış olan her türlü suç aletlerinden birini veya bir kaçını bulundurma ve/veya yasaya aykırı madde kullanma gibi nedenlerle disiplin kurullarınca ceza verilmiş öğrencilerin bursları kesilir.

VIII. BÖLÜM
BURSUN TAHSİLİ
MADDE 27- Bu yönetmeliğin 16. ve 26. Maddeleri uyarınca tespit edilen öğrencilerin bursu kesilir. Ödenen burs miktarı yasal faiziyle birlikte VAKIF ca geri alınır,
a) Yasal faiz hesaplamalarında Devlet İstatistik Enstitüsü nün Toptan Eşya Fiyat
Endeksindeki artışlar kullanılır.
b) Öğrencinin ödeyeceği burs borcu her halükarda öğrencinin öğretim süresince VAKIF
tan aldığı toplam burs miktarının 3 katını geçmeyecektir,
c) Öğrenciye burs verilmekte iken bursun kesilmesini gerektirecek bir durum ortaya
çıktığında bursun kesilmesini gerektirecek tarih itibariyle bursu kesilir. Bu tarihten
sonra ödenen burs miktarı yasal faizi ile birlikte VAKIF ça geri alınır.
d) Öğrencinin vefatından sonra hesabına yatan burs VAKIF hesabına aktarılır ve
öğrencinin burs hesabı kapatılır.
e) Burs alan öğrencinin normal öğrenim süresinin bitiminden itibaren bir yıllık bekleme
süresinden sonra almadığı burslar VAKIF hesabına aktarılır ve öğrenci hesabı
kapatılır,
ÎX.BÖLÜM
YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ VE YÜRÜTME USUL VE ESASLARI
MADDE 28 - YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ
Bu yönetmelikte yasa! zorunluluklar yetkili makamların isteği ve benzeri hallerde değişiklik yapma yetkisi VAKIF Yönetim Kuruluna aittir. Yukarıdaki nedenlerle yapılan değişiklikler yapılacak ilk Mütevelli Heyet Toplantısında Mütevelli Heyetin bilgi ve onayına sunulur.
MADDE 29 - YÜRÜRLÜLÜK
KALYONCU VAKFI BURS YÖNETMELİĞİ 15.01.2012 tarihinde yapılan Mütevelli
Heyet Toplantısında kabul edilerek aynı tarihte yürürlüğe girer,
MADDE 30- YÜRÜTME
Bu Yönetmelik Hükümlerini Yönetim Kurulu ve Burs Danışma Meclisi birlikte yürütür,